Audi CEO lancerer "Artemis" projekt om hurtigere udvikling

To måneder efter sin tiltræden som ny CEO hos Audi AG, opretter Markus Duesmann en enhed til hurtigere udvikling af yderligere bilmodeller. "Artemis" high-tech projektet vil blive anført af Alex Hitzinger, der er en succesfuld motorsportsingeniør og tidligere ansvarlig for udvikling af automatiseret kørsel i Volkswagen Group. Han vil sammen med et ekspertteam arbejde på i første omgang "hurtigt og ubureaukratisk at udvikle en banebrydende bilmodel for Audi", udtaler Duesmann. Ressourcer og teknologier i hele Volkswagen-koncernen er potentielt tilgængelige for dette projekt. Duesmann og hans kolleger i Volkswagen Group forventer også, at et resultat af ”Artemis”-projektet vil være en plan for en fremtidig mere agil udvikling af biler i hele Volkswagen-koncernen.

"Volkswagen-koncernens brands står for fremragende teknologier – og har potentiale for meget mere," siger CEO hos AUDI AG, Markus Duesmann. "Naturligvis vil den nuværende elektriske offensiv i Volkswagen Group med 75 planlagte elektriske modeller i 2029 lægge beslag på alle vores kapaciteter. Det indlysende spørgsmål var, hvordan vi kunne implementere yderligere højteknologiske benchmarks uden at bringe administrationen af eksisterende projekter i fare og samtidig udnytte nye muligheder på markederne." Projektteamet vil have en høj grad af frihed og vil arbejde globalt, fra det højteknologiske knudepunkt i INCampus i Ingolstadt til USA's vestkyst. Digitale tjenester vil blive leveret af koncernens egen enhed, car.Software.org, som også er baseret i Ingolstadt. "Artemis" vil fokusere på nye teknologier til elektrisk, højt automatiseret kørsel med en specifik modelreference. Projektets første opgave er at skabe en højeffektiv elbil, der efter planen skal være på markedet allerede i 2024. Det kreative team vil også udvikle et omfattende økosystem omkring bilen og dermed designe en ny forretningsmodel for hele brugsfasen.

Som leder af ”Artemis”-projektet rapporterer Alex Hitzinger nu direkte til Markus Duesmann siden 1. juni 2020. Hitzinger var indtil da medlem af direktionen med ansvar for teknisk udvikling hos Volkswagen Nutzfahrzeuge, samt Senior Vice President for Volkswagen Group med ansvar for automatiseret kørsel. "Jeg sætter pris på Alex Hitzinger for hans styrker inden for innovation og implementering. Vi har brug for begge kvaliteter for at gøre store teknologiske fremskridt," erklærede Audi CEO Duesmann, som også har det overordnede ansvar for forskning og udvikling i Volkswagen Group. "Jeg sætter også min lid til hans ekspertise inden for integration af fremtidige resultater i nye produkter sammen med udviklingsafdelingerne i vores store koncernmærker. På mellemlang sigt forventer jeg, at 'Artemis' vil resultere i en plan for en hurtig og agil udviklingsproces i koncernen – så agil som i et racerteam."

Hitzinger startede sin karriere som udviklingsingeniør hos Toyota Motorsport. Hos Ford/Cosworth var han den yngste udviklingsingeniør i Formel 1. Under hans ledelse blev den første Formel 1 motor med en omdrejningshastighed på op til 20.000 omdr./min. skabt i 2006. Efter Red Bull Technology blev Hitzinger for første gang en del af Volkswagen Group og opbyggede det meget succesfulde motorsportsteam hos Porsche, der vandt 24 timers løbet på Le Mans og World Endurance Championship fra 2015 til 2017. Efter tre år hos Apple i Silicon Valley, hvor han etablerede og styrede produktudviklingen for selvkørende biler, vendte Hitzinger tilbage til Volkswagen-koncernen i 2019 for at udvikle automatiseret kørsel og ID. BUZZ hos Volkswagen Nutzfahrzeuge.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk